Правителството прекрати процедурата за концесия на , съобщи пресцентърът на

...
Правителството прекрати процедурата за концесия на , съобщи пресцентърът на
Коментари Харесай

Правителството спря концесията на летище Пловдив

Правителството приключи процедурата за концесия на, заяви пресцентърът на Министерския съвет. Тя бе оповестена през февруари предходната година, само че не е било подадено нито едно заявление и оферта, нито е постъпило искане за удължаването на периода.

Предвижда се да бъде осъществен самостоятелен разбор по отношение на целесъобразността и опциите за разкриване на нова процедура за възлагане на концесия, като се вземат поради трендовете за развиването и възобновяване на авиационната промишленост в резултат на пандемията от COVID-19, оповестяват още от държавната пресслужба. От Министерството на превоза прецизираха, че ще се вършат нови концесионни разбори, защото в досегашните критериите били доста високи и по тази причина никой не се явявал. Това е и мнението на министъра на превоза Георги Тодоров, който в предишното беше началник на дирекцията за концесии в министерството на превоза.
 Отново ще афишират конкурс за концесия на летище Пловдив Отново ще афишират конкурс за концесия на летище Пловдив
След редица опити да бъде оживено летището в Пловдив, което би могло да обслужва целия Южен- Централен район на България с население н...

От ведомството му споделиха, че след правенето на разбора ще бъде оповестена нова процедура за концесия на аеропорта в Пловдив. Това евентуално ще бъде оставено на идващото държавно управление. Още повече че пандемията срина трафика по летищата, а ползата на авиационния бизнес към концесии е покрай нулата.

Предишната процедура бе извоювана през март 2018 година от китайската компания “Хайнан ”, която се отхвърли да подпише контракт след гибелта на притежателя на компанията си майка. Тогава у нас ги водеше сегашният финансов министър Асен Василев. Втори в класирането беше “Консорциум Летище Пловдив ", в който бяха “Тракия икономическа зона ” и транспортната компания ПИМК, напомня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР