Правителството прехвърля на община Пловдив собствеността върху държавни имоти на

...
Правителството прехвърля на община Пловдив собствеността върху държавни имоти на
Коментари Харесай

Решено: Голямоконарско шосе става градска магистрала

Правителството трансферира на община Пловдив собствеността върху държавни парцели на територията на общините Пловдив и " Марица " за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. С реализирането на плана ще се усъвършенства организацията на придвижването и ще се увеличи пропускателната дарба на една от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив, която е съществена пътна връзка с автомагистрала „ Тракия ". Реконструкцията на Голямоконарско шосе е на обща стойност към 55 млн. лева

Общината разполага с нужния финансов запас за ръководството и поддържането на предоставените парцели, а в бюджета са планувани средства за осъществяването на плана.

През декември 2018 година Министерският съвет утвърди трансфер в размер на 3 720 000 лева по бюджета на община „ Марица ” за първия стадий - от бул. " Дунав " до транспортен възел „ Царацово “ и кръстовището за Индустриална зона „ Марица “. Beчe имa издадено строително позволение за дейностите по „ Голямоконарско шосе ”, макар че и към този миг вървят отчуждителните процедури за някои от частните терени в региона. Пълното име на плана е „ Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „ Пловдив - Автомагистрала „ Тракия " (възел „ Запад " ) " с път за село Радиново и Индустриална зона „ Марица ".

Cлед довеждане докрай на ремонта Голямоконарско шосе ще дава отговор на всички условия за първокачествен път, който е естествено продължение на бул. „ Bacил Априлов ”, като цялата права ще се трансформира във вътрешноградска автомагистрала.

Димитър Иванов, кмет на община „ Марица ”:

Избираме реализатор, претенденти са три компании

„ През април стартираме строителството и се надяваме да го приключим до края на октомври. Имаме рамково съглашение и сега избираме реализатор - три строителни компании аплайват за тази позиция.

Ремонтът е значим за нас, тъй като с построяването на елипсата ще сложим началото на значими за Пловдив и страната планове. Единият е построяването на западната околовръстна дъга на Пловдив към автомагистралата. Другият е да се обезпечат транспортните връзки на Индустриална зона „ Марица “ с Автомагистрала „ Тракия “, както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград.

Планирано е построяването на кръгово кръстовище, което да е връзката с Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР