Правителството предприема спешни меркиза опазване сигурността на бедстващото население след

...
Правителството предприема спешни меркиза опазване сигурността на бедстващото население след
Коментари Харесай

Бедствено положение в Берковица: Правителството предприема спешни мерки

Правителството подхваща незабавни ограничения за запазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица, област Монтана и в ботевградското село Врачеш. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Няма данни за потърпевши хора, допълват от там, съобщи Дарик.

С предписание на премиера акад. Николай Денков българската войска ще се включи в напъните за превъзмогване на следствията от наводнението в Берковица. Военнослужещите ще окажат нужната помощ със профилирана техника и ще спомагат за разчистване на най-засегнатите региони на града. Премиерът е в непрекъснат контакт с министъра на защитата Тодор Тагарев и с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, се показва в известието.

По предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно ръководство – Монтана също се включват в дейностите по преодоляване на обстановката. Екипи на службата ще правят наблюдаване и на стената на бент. „ Мишковец “ в землището на обитаемото място поради нарасналото равнище на водоема.

Екипите на основна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи са на място и работят. Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети потърпевшите региони и е в непрекъсната връзка с вътрешния министър Калин Стоянов. От „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ осведомят, че равнището на язовир „ Клисурица ”, община Монтана, се възстановява.

На място с хидромоторна помпа работят чиновници на основната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа.

Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село Врачеш, където работят пет екипа на дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР