Правителството предоставя на Националната компания Железопътна инфраструктура“ безвъзмездно за управление

...
Правителството предоставя на Националната компания Железопътна инфраструктура“ безвъзмездно за управление
Коментари Харесай

Дават земя на НКЖИ за влака София - Кулата

Правителството дава на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ безплатно за ръководство парцели – обществена държавна благосъстоятелност, в землищата на селата Марикостиново и Генерал Тодоров, община Петрич.

Досега те са били стопанисвани от Агенция „ Пътна инфраструктура “ поради построяването на автомагистрала „ Струма “ и съпътстващата инфраструктура, в това число изместване на жп линията „ София – Кулата “. След въвеждането в употребата на новото трасе на жп линията, оборудванията и земята, върху която са построени, следва да бъдат предадени за ръководство на НКЖИ с оглед функционалностите й по Закона за железопътния превоз.

С друго решение на кабинета се учредява неопределен сервитут върху аграрен парцел в интерес на „ Група технология на металите - Ангел Балевски холдинг “ АД. Имотът с повърхност 159 кв. м се намира в горска територия в землището на с. Мърчаево, Столична община. Сервитутът се учредява въз основа на влезнал в действие обстоен организационен проект, утвърден с решение на Столичния общински съвет и е за създаване и обслужване на под земята електрически кабел в местността „ Въртен камък “. За придобиване на лимитираното вещно право сдружението ще заплати нормативно избраните цена и режийни разходи. 

Правителството отчуждава и елементи от поземлени парцели – частна благосъстоятелност, намиращи се в землището на с. Дъждино, за построяването на сектор от обходния път на Кърджали. Обходният път е едно от главните трасета на републиканската пътна мрежа и е част от трансевропейски кулоар №9. С построяването му директният трафик ще бъде изведен отвън града, което ще увеличи сигурността на придвижване и стандарта на транспортното обслужване, ще се ограничи шумът в обитаемото място и ще намалее замърсяването на въздуха с нездравословни излъчвания. Финансирането на процедурата по отчуждаване на парцела се обезпечава от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР