Правителството предложи още 3 месеца удължаване на бюджета за 2022

...
Правителството предложи още 3 месеца удължаване на бюджета за 2022
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинетът предлага удължаване на бюджета; ГЕРБ със съвет към ПП-ДБ

Правителството предложи още 3 месеца удължение на бюджета за 2022 година
Министерският съвет внесе за гласоподаване в Народното събрание решение, с което се удължава действието на Закона за бюджета за 2022 година с три месеца или до приемането на бюджет за 2023 година, в случай че това стане по-рано. Служебното държавно управление променя Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет, НЗОК и ДОО за 2022 година, като по този метод ще разреши да се погасяват държавни заеми, да се заплащат пенсии и други обществени разноски след 10 юни.
ГЕРБ с „ другарски съвет “ към ПП-ДБ: Сменете метода, с цел да разтопим „ ледената ера “
Разговори може да има единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, моделът, личностите, правилата и доверието. Това сподели кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на брифинг пред публицисти през днешния ден във връзка замразените договаряния с ПП-ДБ за сформиране на съдружно държавно управление.
Българка споделя на света посредством фотоси за обичайна кухня
Снимките на храна в обществените мрежи Фейсбук и Instagram са нещо обикновено. На моменти даже тривиално. Но оттатък желанието да сме в „ тренда “ и да получим повече лайкове, има хора, които професионално се занимават кулинарна снимка. Те показват естетиката на храната и продуктите, които се употребяват за нейното подготвяне.
Българският бизнес е по-оптимистичен за бъдещето
Бизнес климатът в България се усъвършенства през май, откакто от началото на годината индикаторът остана запазен и нарастваше гладко. Оценката за подобряването на икономическата среда у нас към този момент доближава 4 пункта като през април тя беше единствено 0.7, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). Ръст на индикатора е регистриран във всички следени браншове - индустрия, строителство, търговия на дребно и услуги. Според мениджърите от всички сфери най-големият проблем пред бизнеса сега е несигурната икономическа конюнктура.
Западните компании търсели „ полза “ с жалбите против новите влакове
Министърът на превоза Христо Алексиев не се безпокои, че три огромни интернационалните компании са подали 6 тъжби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) против поръчките за новия преносим състав, финансиран по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Според него в жалбите „ прозира опит от страна на избрани огромни западни компании да прокарват тяхна техническа политика, която за тях е преференциална. “
Кои са аргументите цената на тока в България да пада до 0 лв.?
Миналата седмица бяхме очевидци на казус за относително младата борса на ток в България – два дни подред в обедните и следобедни часове бяха реализирани нулеви цени на електрическата енергия. Стойностите са за сегмента „ Ден напред “, в който почасовите ставки на електрическата енергия за идващия ден се дефинират всекидневно посредством търг с производители и купувачи. За да има такива стойности обаче, това значи, че има продавачи, които са подготвени да продават на тези цени.
Британска телевизионна компания ще прави филм за „ Съкровищата на България “
Британската Sandstone Global ще сътвори поредност, в която да показа съкровищата на България. Това стана ясно по време на среща сред министъра на туризма Илин Димитров и проф. Бетани Хюз, притежател на телевизионната компания.
Несигурната договорка за дълга на Съединени американски щати движи петрола надолу
Петролът падна във вторник, воден от опасенията за жизнеспособността на предварителната договорка за дълга на Съединени американски щати, реализирана в неделя. А смесените послания от огромните производители замъглиха в допълнение вероятностите за предложение преди срещата им този уикенд, написа Reuters.
ЕЦБ предизвести за вероятни проблеми с най-големите европейски банки
Най-големите банки в еврозоната може да понесат тежък удар, в случай че техните финансови клиенти, като фондове, застрахователи и клирингови къщи, изтеглят депозитите си или по различен метод изпаднат в проблеми. За това предизвести Европейската централна банка във вторник, представена от Reuters.
31 милиардери към този момент имат повече пари от хазната на Съединени американски щати
Паричните наличия на Министерството на финансите на Съединени американски щати падат до рисково ниско равнище, до момента в който Вашингтон чака политиците дса се схванат да покачат тавана на дълга. Към края на работния ден на 25 май хазната е разполагала с едвам 38.8 милиарда $ в брой, съгласно последните федерални данни. Това е спад от над 200 милиарда $ по-рано този месец и покрай минималното равнище от 30 милиарда $.
Toyota сложи световен индустриален връх
Toyota Motor Corp. регистрира рекордно произвеждане на коли през април. Глобалното произвеждане на коли е повишено с 13.8% по отношение на година по-рано до 787 800 единици, рекордно високо за месеца. С това компанията даде сигнал, че продължава да преодолява въздействието на пандемията от ковид и дефицита на чипове.

 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР