Правителството предложи на президента да удостои с най-високото държавно отличие

...
Правителството предложи на президента да удостои с най-високото държавно отличие
Коментари Харесай

И бизнесменът Йордан Динев е предложен за орден "Стара планина"

Правителството предложи на президента да удостои с най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ",
съсобственика на яхтеното пристанище " Марина Диневи " и на курортни комплекси в Св. Влас и Пампорово - Йордан Динев.

Решението е взето на днешното съвещание на Министерския съвет по предложение на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, заяви държавната пресслужба.

В претекстовете Динев е показан само като офицер от запаса полковник и се показва, че предлагането за премия е " за заслугите му за опазване и разпространение на най-хубавите обичаи на Българската войска и Българската православна черква ".

Допълва се, че о.р. Йордан Динев " подкрепя построяването на паметници, паметни плочи и барелефи, отдадени на българската бойна популярност и на воинската чест. Допринася за построяването на четири православни храма, оказва помощ на десетки църкви, трансформирали се в действени духовни средища ". военният министър припомня, че за активността си предприемачът е награждаван от ведомството му с разнообразни оценки.

Указът за награждаването би трябвало да бъде подписан от президента Румен Радев. Според Закона за ордените и медалите с най-високото държавно отличие се награждават " държавни глави и ръководители на държавни управления, министри, политици, публични дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат извънредно огромни заслуги към Република България ". Сред най-известните предприемачи, удостоени с най-високото държавно отличие през последните години са оръжейният търговец Петър Манджуков, юристът и някогашен притежател на футболния клуб " Левски " Тодор Батков, притежателят на " Главболгарстрой " Симеон Пешов.

По информация на вестник " 24 часа " преди два дни Йордан Динев е навършил 50 години.

Той и по-големият му брат - Динко Динев, са посочени в медиите измежду най-богатите българи. Публикация в " Стандарт " споделя, че бизнесът на двамата почнал през 1988г. Тогава братята " взели заем, плюли си на ръцете и построили хотел. После го продали и с парите построили два ".

През 1989г. основават компанията " Диневи груп ", която е профилирана в строителство и продажба на жилищни комплекси, къщи и хотели. Най-известен е " Диневи ризорт ", който промени напълно образа на морското селце Свети Влас. Там братята имат и яхтено пристанище - " Марина Диневи ". Към него работи петзвездният бутиков хотел " Палас ". В изявленията за медиите двамата показват, че фантазията им е била да трансфорат Св. Власт в българското Сен Тропе и са я осъществили.

В Пампорово групата има първокласния комплекс " Гранд Манастира ". Комплекси и хотели с марката " Диневи " в България има в още в Слънчев бряг, Бургас, София и други. Чрез фондацията " Българска памет – Братя Диневи " финансират построяването и възобновяване на монументи и църкви.

Според медийни изявления през последните години Йордан и Динко Динев са притежатели на първокласни яхти и коли. В обществените си изяви и двамата акцентират, че извънредно държат на фамилията и на децата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР