Правителството предлага съдилищата и прокуратурата да имат пълен достъп до

...
Правителството предлага съдилищата и прокуратурата да имат пълен достъп до
Коментари Харесай

Кабинетът предлага съдебната власт да има пълен достъп до базата данни "Население"

Правителството предлага съдилищата и прокуратурата да имат цялостен достъп до базата данни " Население ", която поддържа районното министерство. Това е записано в разпоредба, която кабинетът разгласява в портала за публично разискване strategy.bg. Под плана са се подписали министърът на правораздаването Данаил Кирилов и районният министър Петя Аврамова.

С цялостния достъп до масива правосъдните управляващи ще имат опция да наблюдават цялата история на адреси на всеки жител, в това число да го търсят на предходни такива. Освен това ще имат информация дали съответен човек е регистриран и на различен адрес с изключение на този, който е непрекъснат съгласно персоналната му карта. Ще бъде обезпечен и достъп и до базата данни с промени в единните цивилен номера. По този метод връчването на призовки ще бъде улеснено.

От претекстовете за желаните промени се схваща, че предложенията се вършат основно поради делата за произшествия, които застрахователите водят. Причината е, че делата за произшествия и застрахователни искания към този момент се водят в съдилищата, на чиято територия е актуалният или непрекъснатият адрес на претендиращия за обезщетение човек все още, в който е станала злополуката. Това постанова при всяко дело да се прави информация както за непрекъснатия, по този начин и за сегашния адрес все още на злополуката.

Съдебните чиновници ще имат автоматизиран достъп до базата данни " Население ". Той обаче ще се приключва при излизане в отпуск за повече от 3 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР