Правителството предлага на Президента на Република България да удостои Веселин

...
Правителството предлага на Президента на Република България да удостои Веселин
Коментари Харесай

Предложиха Веселин Николов да бъде удостоен с орден „Стара Планина“

Правителството предлага на Президента на Република България да удостои Веселин Николов с медал „ Стара Планина “ – първа степен, за неговите изключителни заслуги в региона на културата и изкуството, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Веселин Николов приключва Музикалното си обучение във Варшавския университет - Институт по музикология. През 1971 година основава джазовата групировка „ Бели, зелени и червени “ в Окръжен Младежки Дом гр. Пазарджик. Основател е и на мъжкия вокален отбор за православни песнопения „ Филипополис “ (1987-1992г.), на който е диригент и живописен началник. Ансамбълът изнася голям брой концерти в страната и чужбина.

В интервала 1992-95 година, до момента в който Николов е шеф на Българския културен институт във Варшава, основава и хора „ Св. св. Кирил и Методий “, който е насочен най-вече към православната църковна музика. Веселин Николов е лауреат на голям брой български и задгранични награди. През 2008 година той е почетен със званието „ Почетен жител на град Пловдив “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР