Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ

...
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ
Коментари Харесай

Шефът на Държавна агенция Разузнаване напуска, предлагат негов заместник

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет за освобождение на Драгомир Димитров от длъжността ръководител на Държавна организация " Разузнаване " и за назначение на управителната служба на досегашния заместник-председател на организацията Атанас Атанасов. Правителственото решение е взето след подадена от Димитров молба за освобождение.
Атанас Атанасов има дълготраен опит в системата за сигурност и дава отговор на законоустановените условия за заемане на длъжността ръководител на Държавна организация " Разузнаване ".
Припомняме, че преди дни стана ясно от информация на БНР, че държавното управление ще предложи Димитров да заеме поста общоприет консул на България в Мюнхен.
Димитров е бил помощник на Държавна сигурност. От 1986 година е член на Българска комунистическа партия. Между 1989 и 1990 година учи в школата на Министерство на вътрешните работи в Симеоново. През 1990 година е шпионин в поделение " Контраразузнаване " към службата за " Защита на конституцията ". Между 2002 и 2004 година е шеф на РДВР-Велико Търново. Работи в Националната разследваща работа (НРС, предходното име на Държавна организация " Разузнаване " ) като шеф на разнообразни отдели. От 2007 до 2011 година е офицер за връзка на Национална разузнавателна служба с Берлин. Между 2011 и 2012 година е шеф на отдел " Асиметрични закани ". През 2012 година е назначен за шеф на Национална разузнавателна служба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР