Правителството предлага на Президента на Република България да допълни своя

...
Правителството предлага на Президента на Република България да допълни своя
Коментари Харесай

Правителството предлага допълнение на президентския указ относно длъжностите във въоръжените сили и НСО

Правителството предлага на Президента на Република България да добави своя Указ № 85 от 28 февруари 2012 година за одобряване на длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната работа за защита, изискващи висши офицерски звания. Това оповестиха от пресцентъра на държавната осведомителна работа.

Съгласно смяната, считано от 1 януари 2019 година се основават две нови длъжности, изискващи висше офицерско звание „ бригаден военачалник “ („ флотилен адмирал “) - шеф на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ в Министерство на защитата и заместник-директор на дирекция „ Операции и обмисляне “ в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел, Белгия.

Длъжността „ Директор на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ в Министерство на защитата “ се основава за реализиране на по-голяма успеваемост при подкрепяне на министъра на защитата в процеса на образуване, осъществяване и съгласуване на политиката за националната и груповата сигурност и защита, както и контрола по нейното осъществяване.

Длъжността „ Заместник-директор на дирекция „ Операции и обмисляне “ в Международния боен секретариат на НАТО “ е изборна и на нея се назначава военнослужещ от страните-членки на НАТО. В интернационалната подборна процедура е взел участие и е избран за заемане на длъжността български офицер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР