Правителството предлага на Народното събрание да се открие Медицински факултет

...
Правителството предлага на Народното събрание да се открие Медицински факултет
Коментари Харесай

Предлагат да се открие Медицински факултет в бургаския държавен университет

Правителството предлага на Народното събрание да се открие Медицински факултет към Университет " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас.

Новият факултет се основава по предложение на управлението на висшето образователно заведение, взето въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план, осведомят от пресслужбата на Министерски съвет.

Проектът планува в новия факултет да се образоват студенти по специалността от контролираните специалности " Медицина ". Обучението ще се реализира в сходство с условията на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите " Медицина " и " Дентална медицина " за придобиване на образователно-квалификационна степен " магистър ".

Университетът разполага с нужната материално-техническа база за първокласен учебен и научноизследователски развой.

Учебният развой ще се води от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

В Медицинския факултет на Университет " Проф. доктор Асен Златаров " ще се приготвят лекари за потребностите на незабавната здравна помощ, доболничната и болничната здравна помощ, диспансери, центрове за запазване на публичното здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.

Към момента в университета има Факултет по публично здраве и здравни грижи, към който има 5 катедри - " Здравни грижи ", " Предклинични и клинични дисциплини ", " Рехабилитационна и морска медицина ", " Организация и ръководство на опазването на здравето " и " Спорт ".

Проектът планува основаването на напълно нов факултет, който няма да заимства функционалностите на Факултета по публично здрави и здравни грижи, изясни за news.bg проф. М. Терзиева - шеф на учебно-информационния център към образователното заведение./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР