Правителството предлага д-р Митко Василев за орден Стара планина“ заради

...
Правителството предлага д-р Митко Василев за орден Стара планина“ заради
Коментари Харесай

Правителството предлага д-р Митко Василев за орден „Стара планина“

Правителството предлага доктор Митко Василев за медал „ Стара планина “ поради приноса му в икономическите връзки сред България и Германия

Министерски съвет одобри решение, с което предлага на президента да награди с медал „ Стара планина “ без лента - първа степен Главния шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБТИК) доктор Митко Василев. Мотивите са изключителния му принос за развиване на търговско-икономическите връзки сред България и Германия. Инициативата за оценката е на Управителния съвет на ГБТИК.

Заслугите на доктор Василев за развиването на връзките в региона на стопанската система сред двете страни имат 30-годишна история. Той има основна роля в процеса на привличане на немски вложения в България.

Германия е търговски сътрудник №1 за България от 2009 година, през годините се утвърждава като най-големия задграничен пазар за страната ни, а през 2022 година двустранният стокообмен доближава рекордните 12,08 милиарда евро. Съществена заслуга за това има Германо-българската индустриално-търговска камара. Тя е най-голямата двустранна камара в България с над 600 компании членове.

Д-р Василев ще се отдръпна като началник на ГБИТК в края на месец февруари 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР