Правителството прави единно държавно хранилище на данните от всички регистри

...
Правителството прави единно държавно хранилище на данните от всички регистри
Коментари Харесай

Бойко реши: Държавно хранилище се събира данните от всички регистри

Правителството прави единно държавно вместилище на данните от всички регистри като превантивна мярка, с цел да не се позволяват сходни рецесии, като тази с Търговския указател.

Търговският указател (ТР) към Агенцията по вписванията беше недосегаем заняколко дни и вписването на промени в търговски сдружения и юридически лица с нестопанска цел беше невероятно.

Надзор ще следи основаването на единното държавно вместилище, тъй като компаниите, които вземат участие с най-ниски цени, поставят и калпавите дискове. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов преди днешното държавно съвещание по отношение на концепцията на вицепремиера Томислав Дончев за основаване на единно държавно вместилище, където всеки държавен указател още един път ще би трябвало да прави копие на своята информация, съобщи "Фокус ".

Борисов изясни, че по този начин на процедура ще се направи един склад, в който да отива информацията от всеки указател. "Много значимо е, като вършим това да има и контрол, тъй като в строителството имаме контрол, който управлява строителството, само че в построяването на тези електронни системи няма контрол, тъй че това би трябвало да го отрегулираме. Защото компаниите, които вземат участие с най-ниските цени, в следствие поставят и калпавите дискове. Така че да се направи контрол, който да може да следи този развой ", разяснява министър председателят.

От през днешния ден Търговският указател възвърне отчасти работата си - потребителите могат да правят информации за настоящото положение на компаниите в Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел.

Продължава работата по обновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра. Характерът на софтуерните процеси допуска регистърът да действа пълноценно и с цялостния си набор от вписани данни не по-рано от идната седмица, оповестиха от Агенцията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР