Правителството позволи на БДЖ-Пътнически превози да продаде свои налични резервни

...
Правителството позволи на БДЖ-Пътнически превози да продаде свои налични резервни
Коментари Харесай

БДЖ продава свои резервни части на фирмата, ремонтираща локомотивите й

Правителството разреши на " БДЖ-Пътнически транспорти " да продаде свои налични аварийни елементи за локомотиви и мотрисни влакове на компанията, с която подписа петгодишен контракт за главен ремонт и поддръжка на мотрисните си влакове.

Въпросните елементи се намират в локомотивните депа в София и Горна Оряховица и ще бъдат продадени на компанията " Алстом Транспорт ", Румъния, с която държавното сдружение подписа през декември 2019 година 5-годишен контракт за поддръжка на 46 мотрисни влака за 137 млн. лева

Аргументът на държавното управление за договорката, чиято стойност не се показва, е че по този начин ще се редуцира предстоящият интервал за доставка на нужните аварийни елементи за ремонта на локомотивите, а оттова и цялостният период на идните планови и спешни поправки на мотрисите.

" Също по този начин е стопански и механически голословно " БДЖ-Пътнически транспорти " съхранява аварийни елементи, които в идващите 5 години няма да са в приложимост от сдружението при съществуването на посочения контракт за поддръжка ", показва се в известието на Министерския съвет в сряда.

То идва по-малко от седмица след информацията от БДЖ и " Алстом ", че ремонтът на 22 дизелови и 24 електрически мотриси закъснява поради Covid рецесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР