Правителството поема нов през 2022 г., който е в размер

...
Правителството поема нов през 2022 г., който е в размер
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителството поема нов дълг от 4,298 млрд. лева

Правителството поема нов през 2022 година, който е в размер на 7 милиарда лв.. От тях 3 милиарда лв. са остарял дълг, който ще се рефинансира. Така цената на новия дълг е 4,298 милиарда лв.. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерския съвет. Той акцентира, че на съвещанието е призната тактика за ръководство на държавния дълг за периада 2022 - 2024 година
 
Министър-председателят разгласи, че се образува работна група сред министерството на енергетиката и министерството на финансите поради проблемите на общините с високите цени на тока. 
 
„ Ще желаеме да забележим размерите на финансовите проблеми на общините, които не могат да заплащат тези услуги. Във всяка такава община ще изпратим инспекция от АДФИ, с цел да сме сигурни, че неналичието на средства не е функционалност на непрозрачни публични поръчки ”, съобщи Петков.
 
Премиерът разгласи, че Министерство на вътрешните работи води следствие за дейностите на "Булгаргаз ", които съгласно него са довели до повишението на цената на синьото гориво. Именно по тази причина било заменено и управлението на държавната компания.
 

 
Премиерът дефинира дейностите на здравния министър Асена Сербезова след нещастието с умрялата жена пред незабавното поделение на болничното заведение във Враца като „ съответни ”.

„ Тя незабавно направи цялостна инспекция по случая. Заключенията ще служат такива проблеми с съдбовен край да се избегнат. Поведението ѝ беше безусловно съответно за случая ”, добави той. 
 
Според министър-председателя здравната система би трябвало да работи по подобен метод, че сходни нещастия да бъдат избегнати. 
 
„ Това ще стане през явен разбор какво се е случило, тъй че в цялата система да можем да предотвратим тези случаи ”, изясни Петков. 
 
Коментар министър председателят направи и за това дали е водил секрети диалози с „ Възраждане ” за анулация на зеления документ. Такова обвиняване против него насочиха от ГЕРБ-СДС. 
 
„ Още след митинга разгласих, че отваряме работна група. Единственото, което направихме през вчерашния ден в диалога, е, че с „ Възраждане ” уточнихме по кое време тази група ще стартира да работи. Никакви задължения не са поемани от никого ”, безапелационен е той.
 
Източник: "Епицентър "
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР