Правителството подкрепя превозвачите в протеста срещу Пакета за мобилност, обсъждан

...
Правителството подкрепя превозвачите в протеста срещу Пакета за мобилност, обсъждан
Коментари Харесай

Правителството подкрепи превозвачите срещу изискванията на ЕС

Правителството поддържа превозвачите в митинга против Пакета за подвижност, обсъждан в Европейски Съюз.

Това съобщи министърът на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила по време на брифинг след среща на превозвачите с премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, която се състоя през днешния ден.

„ Такава е била позицията и досега на сектор „ Транспорт “. Тя не кореспондира с настояванията - най-много от страна на Франция, за Пакета за подвижност “, добави Московски.

Превозвачите от своя страна се готвят за митинг. Недоволството си те ще изразят под формата на спокойно шествие. То ще се състои на 16 и 17 май, когато всички европейски водачи се събират в София. От сектора повториха, че към този момент са получили поддръжка от държавното управление в позицията във връзка с новия пакет за подвижност.

Според превозвачите българският транспортен бизнес ще бъде погубен, в случай че се одобряват новите условия на Европейската комисия. Според специалистите от сектора разпоредбите ще накарат българските водачи да се насочат към друга страна, в която да упражняват специалността. Фирми даже ще пожелаят да реалокират активността си зад граница.

България ще е измежду най-ощетените страни, в случай че този закон бъде признат. Заради него е допустимо по-голямата част от 12 500 компании с бизнес в интернационалния превоз да банкрутират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР