Правителството планира да раздели Министерството на икономиката и индустрията на

...
Правителството планира да раздели Министерството на икономиката и индустрията на
Коментари Харесай

Оставят Нинова само с табелката Министерство - отново и отнемат и сега оскъдните финанси

Правителството възнамерява да раздели Министерството на стопанската система и промишлеността на две нови министерства. Това излиза наяве от Портала за публични съвещания на Министерски съвет.

Предложението е ведомството, което сега се управлява от Корнелия Нинова, да се раздели на Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на нововъведенията и растежа. Второто ведомство доста евентуално да бъде управлявано от Даниел Лорер, който сега е министър на нововъведенията и растежа, само че без портфейл.

Сред препоръчаните промени са тези в устройствените правилници на Българската организация за вложения и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, с които се регламентира прекосяването им към Министерството на нововъведенията и растежа.

Чрез плануваните промени на нормативните разпореждания се преразпределят пълномощия от материалната подготвеност на министъра на стопанската система, ръководителя на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на нововъведенията и растежа, респективно Министерство на нововъведенията и растежа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР