Правителството Петков“ носи вина за наказателната процедура, която ЕК започва

...
Правителството Петков“ носи вина за наказателната процедура, която ЕК започва
Коментари Харесай

Асен Василев се закани да заведе дело срещу Борисов


Правителството „ Петков “ носи виновност за наказателната процедура, която Европейска комисия стартира към страната ни поради отстъпката от 25 стотинки, съобщи още съпредседателят на Политическа партия

„ Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ".  Това съобщи пред БНР съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев по отношение на информацията, че България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година.

По думите на Василев изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв., е безусловно погрешно и Борисов ще „ има опция да отбрани това си изказване в съда “

„ Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди. Няма по какъв начин да има комисионни в случай, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна индустрия работи на макс и съумя в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи, тъй като българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено. Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики ".  

Асен Василев е безапелационен, че няма договорка, която да не мине през целия церемониал на страната.  

Според него това че Народното събрание е взел решение за военна помощ за Украйна, не значи, че държавното управление ще си свърши работата, изключително в случай че държавното управление не желае да направи това:

„ Аз не чух отвращение от ГЕРБ от решението на държавното управление да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният лист не мога да го разгадавам, само че дано да кажем, че не е освен това от консерви с грах “.

Василев призна, че държавното управление " Петков " носи виновност за наказателната процедура, която Европейска комисия стартира към страната ни поради отстъпката от 25 стотинки при покупка на горива от бензиностанциите:

„ Проблемът е, че не е за всички европейски жители, а единствено за български консуматори. Да, носим виновност за това. Хубавото е, че няма да има финансови последици за страната, защото мярката е спряна.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР