Правителството отпусна нови 6.4 млн. лв. за решаване на водния

...
Правителството отпусна нови 6.4 млн. лв. за решаване на водния
Коментари Харесай

Нови милиони за водния проблем в Севлиево, но не стигат

Правителството отпусна нови 6.4 млн. лева за решение на водния проблем на община Севлиево, която от години е на нечовечен режим - вода има по няколко часа, а в някои села въобще няма и са на водонски.

Средствата са за замяна на част от довеждащ тръбопровод, само че не са задоволителни за цялостното решение на казуса. За идващия стадий ще са нужни още 4 млн. лева, споделя министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на кмета на Севлиево Иван Иванов (ГЕРБ). Разговорът сред двамата беше публикуван от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и се е провел след съвещанието на кабинета в сряда.

По оценка на локалното ВиК сдружение за цялостното решение на казуса с подмяната на двата остарели етернитови водопровода с дължина към 50 км ще са нужни към 20 млн. лева

Досега за решение на водния проблем на жителите на община Севлиево са вложени общо над 22 млн. лева, само че ситуацията не става по-добро, макар обещанията на ръководещите през годините.

Втори месец поданици на няколко севлиевски села нямат вода въобще и са на водоноски, споделя кметът Иван Иванов. Отбелязва, че тази година ситуацията е по-добро, тъй като в града не е имало режим на водата, по този начин както е било през предишните години да вземем за пример.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР