Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване

...
Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване
Коментари Харесай

Правителството развърза кесията за няколко общини

Правителството отпусна над 5,13 милиона лв. за преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия в седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

От обезпечената от кабинета сума 3 400 000 лева са избрани за създаване на подпорни стени в региона на пътя Кричим – Девин.

Правителството отпусна 82 702 лв. за разчистване коритото на р. Бели Лом. „ От 30-40 години там нищо не е правено, паднали са дървета, което при по-сериозен дъжд може да наводни целият град. Сумата е изцяло навременна и задоволителна, с цел да създадем нужното “, съобщи регионалния шеф на област Разград Гюнай Хюсмен и изрече признателност към държавното управление.

Кабинетът обезпечи 65 850 лева, с които регионалният шеф на област Бургас да обезпечи отстраняването на провалите от падналите превалявания и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари т.г. по трасето на инженерно-възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница.

Правителството отпусна 1 405 715 лева на община Кресна за подсилване на дере и възобновяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възобновяване на подпорни стени на р. Струма в региона на града. „ Винаги сме подпомагали дребните обитаеми места, както огромните градове. Затова отпускаме средства за Долна Градешница “, безапелационен бе министър председателят Борисов. Министър-председателят подчертава, че микро- и дребният бизнес около трасето на автомагистрала Струма ще продължи да се развива, а държавното управление ще е изпълнило още един стихотворец ангажимент за запазването на поминъка на хората в региона.

За община Сапарева баня кабинетът през днешния ден обезпечи 60 000 лв. за аварийно-възстановителни работи на водовземно оборудване за минерална вода.

Правителството обезпечи също 62 000 лева за възобновяване на постройката на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лева за възобновяване на покрива на образователния корпус на Професионалната техническа гимназия „ Иван Райнов “ в Ямбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР