Правителството отпусна близо 7 млн. лева за изкуства и спорт

...
Правителството отпусна близо 7 млн. лева за изкуства и спорт
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 7 млн. лева за изкуства и спорт в училищата

Правителството отпусна близо 7 млн. лв. за изкуства и спорт в учебните заведения, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Със свое решение кабинетът утвърди 6 752 349 лв. по Национална стратегия " Заедно в изкуствата и в спорта " за общинските, държавните и частните учебни заведения за образователната 2022/2023 година, показали информации за осъществени в действителност разноски от средствата по утвърдените им суми. Програмата има за цел да обезпечи условия за личностно развиване на учениците и да насърчи изявите им в групови спортове и изкуства.

По действия, свързани с изкуствата, се финансират общински, държавни и частни учебни заведения в партньорство с общински или държавни учебни заведения. Училищата са образували групи за занимания по музикално, танцово, театрално и изобразително изкуство. Чрез финансирането се покриват разноските им за закупуване на театрални костюми, принадлежности, озвучителна техника и други

В региона на спорта по програмата се финансират общински, държавни и частни учебни заведения в партньорство с общински или държавни· учебни заведения. Заниманията включват съставяне на тимове в областта на груповите спортове баскетбол, волейбол и футбол и присъединяване в надпревари. Отпуснатите средства покриват разноски за закупуване на екипировка на учениците, включени в тима, треньор, спортни уреди и др.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР