Правителството отпуска помощ от близо 3,5 млн. лв. за довършване

...
Правителството отпуска помощ от близо 3,5 млн. лв. за довършване
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. за ремонта на Зографския манастир

Правителството отпуска помощ от близо 3,5 млн. лева за дотъкмяване на ремонта и реконструкцията на източното крило на Зографския манастир „ Свети Великомъченик Георги Зограф “ – Атон. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет служебният министър на културата Велислав Минеков. 

„ Помощта е дълго чакана, тъй като след пожара в източното крило всичко остана единствено на равнище желание. Най-сетне ще се реши казусът с реставрацията и консервацията на същото. Искам да напомня, че това крило е строено със средствата на хаджи Вълчо от Банско и се назовава Банското крило. Паисий Хилендарски, като се изключи че работи в прословутата си килия в Хилендар, довършва историята си точно в това крило “, изясни министър Минеков. 

„ Допълнително ще желая среща с игумена на манастира архимандрит Амвросий, защото има още доста предпочитание за помощ. Трябва да помогнем по някакъв метод за отоплението на манастира, което е на едно прекомерно примитивно равнище и даже е рисково, както и за пътя до манастира, който е в тежко положение “, разяснява служебният министър на културата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР