Правителството отне част от функциите на председателя на Държавна агенция

...
Правителството отне част от функциите на председателя на Държавна агенция
Коментари Харесай

Правителството отне част от функциите на председателя на ДАЗД |

Правителството лиши част от функционалностите на ръководителя на Държавна организация за протекция на детето посредством промени в Устройствения устав на организацията. 

Отменените функционалности се отнасят до създаването на разпоредба за критериите и стандартите за обществени услуги за деца, издаването на лиценз за даване на обществени услуги за малолетни, както и за поддържането в националната осведомителна система на данни за профилирани институции за деца и за снабдители на обществени услуги.

Други отнети пълномощия са осъществяването на наблюдаване и надзор на профилираните институции за развъждане на деца, по отношение на спазването на правата на детето и даването на наложителни наставления при определяне на нарушавания, както и организирането на проверки за съблюдаване на стандартите за обществени услуги за деца.

Съгласно признатите промени в Закона за протекция на детето функционалностите, свързани с контрола и мониторинга на качеството на обществените услуги и лицензирането на доставчиците на обществени услуги ще се реализират от Агенцията за качеството на обществените услуги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР