Правителството отмени решение от 2021 година, с което се позволява

...
Правителството отмени решение от 2021 година, с което се позволява
Коментари Харесай

Правителството спря даването на стара казарма в Пловдив за мастодонт с 400 жилища

Правителството анулира решение от 2021 година, с което се разрешава вкусен парцел против хотел SPS на бул. „ Освобождение ”, да бъде даден на търг от военните против обезщетение.  
Прочетете още
На последното си съвещание кабинетът анулира също така решение, още пет за продажба на имоти на армията в София, Бургас,Варна, Стара Загора и Поморие.   В претекстовете се споделя, че те все още ще останат в активите на Министерството на защитата.

Имотът в Пловдив, който някогашният боен министър Красимир Каракачанов искаше да пусне на търг бе с величина от 9660 кв.м, като е с лице към бул. „ Освобождение ”.  Според градоустройствените индикатори той позволяваше 70% застрояване, до25 метра височина и РЗП до 28980 кв.м., или близо 400 жилището.

Началната тръжна цена бе  – 501 653 лева, и съответният % от разгънатата застроена повърхност на бъдещото застрояване – 17%, представляващ компенсацията за Министерството на защитата.

Въпреки че служебният кабинет се отхвърля от продажбата на парцела, не е ясно идващото постоянно държавно управление какво има намерение с този парцел, както и прилежащите в квартал „ Гладно поле ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР