Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на три морски

...
Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на три морски
Коментари Харесай

Кабинетът дава на концесия три плажа край Варна

Правителството открива процедури за даване на концесии на три морски плажа в община Варна – „ Св. Св. Константин и Елена – дребен плаж “, „ Слънчев ден “ и „ Св. Св. Константин и Елена – север “.

Срокът на концесиите ще бъде 15 години, а размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е изчислено съгласно признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.

За плаж „ Св. Св. Константин и Елена – дребен плаж “ то ще бъде 21 266 лв. без Данък добавена стойност, за плаж „ Слънчев ден “ – 294 575 лв. без Данък добавена стойност, а за плаж „ Св. Св. Константин и Елена – север “ – 57 345 лв. без Данък добавена стойност.

Концесионерите на морските плажове ще бъдат избрани вследствие на състезания, проведени от министъра на туризма и извършени от комисия, назначена от министър-председателя.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразени с решение на държавното управление от 2016 година за одобряване на минимални критерии при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР