Правителството осигури допълнителни 40 милиона лева от Оперативната програма Развитие

...
Правителството осигури допълнителни 40 милиона лева от Оперативната програма Развитие
Коментари Харесай

Осигуриха още 40 млн. лв. в помощ на туризма и транспорта

Правителството обезпечи спомагателни 40 милиона лв. от Оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ". С тях до края на март ще бъде обезпечена мярката за опазване на заетостта в туризма и превоза в изискванията на пандемия.

" Това е програмата, с която подкрепяме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и превоз. До този миг по антикризисната мярка бяха вложени спомагателни 40 милиона лв. в поддръжка на тези наранени бизнеси. Сега усилваме бюджета на програмата с още 40 милиона лв., тъй че да може да продължи използването й до края на март ", докладва социалният министър Деница Сачева на премиера Борисов на днешното държавно съвещание.

Борисов означи, че единствено по мярката за посочените най-засегнати браншове държавното управление е помогнало досега на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места. " Дали сме поддръжка на 26 000 фамилии в изискванията на пандемията, породена от COVID-19. Продължаваме интензивно да подкрепяме нуждаещите се, а това става допустимо с помощта на положителната работа на Министерството на финансите. Заедно със здравните управляващи всекидневно се следи обстановката в страната за приложение на най-адекватните и точни противоепидемични ограничения. Ваксинирането е извънредно значимо. Така ще имаме опция по-бързо да излезем от актуалните противоепидемични ограничения ", акцентира той.

Сачева осведоми също, че по мярката 60/40 към този момент са изплатени 700 милиона лв., а по програмата за затворени бизнеси са получени поръчки на стойност над 20 милиона лв.. Сачева е докладвала и за оказаната помощ на потърпевши жители при преваляванията и придошлите води. " Ще отпуснем на подалите поръчки жители по 375 лв. еднократна помощ, хранителни пакети и артикули. Имаме подготвеност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са изгубили документите си поради рецесията ", сподели още тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР