Правителството още се чувства като в проходилка, но му предстои

...
Правителството още се чувства като в проходилка, но му предстои
Коментари Харесай

Боян Дуранкев: Меденият месец на кабинета завършва този януари

Правителството още се усеща като в проходилка, само че му следва да взема решение уравнения с доста незнайни. Това разяснява икономистът проф. Боян Дуранкев в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “

За едно от всичките незнайни към този момент е известно – че меденият месец завършва този януари, и че към този момент ще би трябвало да има забележими резултати, акцентира икономистът.

„ Вече се усещат чегъртания на места, да вземем за пример сред дуета Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и въпреки това министъра на защитата, и от трета страна да не забравяме въпреки всичко мощното въздействие на Корнелия Нинова, която в някои моменти се изживява като министър-председател – тя оповестява някои от обществените ограничения, които се вършат, макар че тя е министър на стопанската система. Имаме конкуренция, и тази конкуренция ще докара до търкания при съставянето на бюджета, сигурно някои от тях ще изплуват на повърхността “, означи той.

По думите му, сега активи натрупат Стефан Янев и Корнелия Нинова.

„ Кирил Петков със своето държание претрупва в някои връзки каруцата, може да се обърне каруцата по пътя. Стефан Янев поде гласа, който се чува, гласът на народа по този начин да се каже в някои връзки. Корнелия Нинова дава обещание като обществен сътрудник Българска социалистическа партия да се грижи за бедните и така нататък, само че дано да забележим. Но забележете, има трети Х огромен, тъй като вътре в Народното събрание, когато влезе да се разисква бюджета, там имаме остарели песове, които сигурно знаят много неща от бюджетирането – в ГЕРБ имам поради, в Движение за права и свободи, и сигурно екстремалното – екстремалното отново не в неприятния смисъл – „ Възраждане “, което ще гледа да изплува и да стане може би водач по-натам, както са и поръчките. Така че вътре ще има доста тежко разискване в Народното събрание “, предвижда икономистът.

Той уточни, че влизането на България в Еврозоната през 2023 година е реалистично, единствено в случай че Европейски Съюз си затвори очите.

Там, обаче има твърди критерии, които демонстрират, че България не извършва нужните условия за участието, означи Дуранкев.

„ Първо, отклонението на инфлацията от общия ритъм на инфлация в Еврозоната. Второто, икономическият напредък. Третото, приходите. Въобще, да чакаме, че 2023 година ще събудим на 1 януари и 2024 или 2025 година, в огромна степен към този момент звучи нереалистично “, уточни професорът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР