Правителството определи състава на българската делегация за участие в срещата

...
Правителството определи състава на българската делегация за участие в срещата
Коментари Харесай

Премиерът Денков ще води делегацията на срещата на НАТО във Вилнюс

Правителството дефинира състава на българската делегация за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс, с ъобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Делегацията ще се управлява от премиера Николай Денков, а в нея са включени още министърът на защитата Тодор Тагарев, заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

“Срещата на върха ще се организира на фона на коренно променената стратегическа среда на сигурност, подбудена от непровокираната и несправедлива война на Русия против Украйна, която е жестоко нарушаване на открития интернационален правов ред и удар против съществуващата архитектура на сигурност. Основните резултати от срещата на върха във Вилнюс, свързани с продължаването на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна , надграждането на решенията за усилване на сдържащия и защитителен капацитет на Алианса и приемането на нов ангажимент за вложения в защитата, са приоритет на изпълнителната власт и са в компетенциите на отрасловите министри ”, се показва в претекстовете за решението.

Според тях „ уговорките засягат директно ръководството и реализирането на държавната политика в региона на външната политика и интернационалните връзки, както и в региона на защитата и общото управление на Въоръжените сили ”.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР