Правителството определи концесионерите за 15 години на три плажа -

...
Правителството определи концесионерите за 15 години на три плажа -
Коментари Харесай

Дадоха три плажа на концесия за 15 г. Чадърът ще става все по-скъп |

Правителството дефинира концесионерите за 15 години на три плажа - " Каварна ", " Сахара 1 " и " Панорама - юг ". 

Концесионер на плаж " Каварна " е " Роял Бей " ЕООД , като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 42 602,92 лева без Данък добавена стойност. Концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 15 година да дава 1 бр. чадър на цена до 10 лв. с Данък добавена стойност и 1 бр. шезлонг до 10 лв. с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Инвестициите, свързани с обезопасяване и възстановяване на достъпа до акваторията на морския плаж за периода на концесията, са за 53 072 лева с Данък добавена стойност.

Концесионер на варненския плаж " Сахара 1 " е " Свети Свети Константин и Елена Холдинг " АД , като срокът още веднъж е 15 години. Размерът на първото годишно концесионно заплащане е 26 043,47 лева без Данък добавена стойност.

На всеки пет години чадърът и шезлонгът ще стават по-скъпи, като от първата до петата година ще са до 10 лева с Данък добавена стойност, от шестата до десетата - до 15 лева с Данък добавена стойност, а от единадесетата до петнадесетата година ще доближат до 20 лева с Данък добавена стойност. 

Инвестициите, свързани с възстановяване на образа и с организация на санитарно- хигиеничното поддържане на морския плаж, са за 25 356 лева с Данък добавена стойност.

Определен е и концесионер на морски плаж " Панорама – юг " - " Кънпет 17 " ЕООД . Размерът на първото годишно концесионно заплащане е 57 347 лева без Данък добавена стойност.

И тук чадърът и шезлонгът ще стават по-скъпи на всеки пет години: от 8 лева с Данък добавена стойност до петата година, 10 лева сред шестата и десетата година, до 15 лева с Данък добавена стойност от единадесетата до петнадесетата година. 

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията, са в размер на 41 340 лева с Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР