Правителството оправя бакии, трупани през последните 10 години, а Бойко

...
Правителството оправя бакии, трупани през последните 10 години, а Бойко
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов е изключително нагъл, навсякъде системата е продънена

Правителството оправя бакии, трупани през последните 10 години, а Бойко Борисов се изрича " извънредно безочливо ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с работодателски организации във връзка помощта от страната за цената на тока. Тя ще продължи и през април, като следва да бъде конкретизиран форматът ѝ.

Петков обърна внимание, че през последните 10 година страната е имала късмет да структурира работещи механизми, само че не го е направила, а на всички места системата е " продънена ". Премиерът даде образец с несъздадената опция бизнесът да купува ток за година напред и по този метод да избегне пиковете на борсата. Петков уточни, че това до момента не е направено.

Проблеми, нерешени с десетилетия, би трябвало да ги решим за 90 дни, сподели Кирил Петков.

Премиерът разяснява и друга настояща тематика - за цената на олиото. През уикенда в някои магазини се образуваха огромни опашки поради олио, пуснато на промоция, защото цената му се усилва, макар че вицепремиерът Корнелия Нинова съобщи, че страната има ресурси на слънчоглед за 4 години и половина, а олио е налично " да се залее цялата страна ".

" Бъдете сигурни, че държавното управление следи дали са налични всички артикули, за които се приказва, че има заплаха да ги няма. Не се подавайте на суматоха и Facebook. Няма да свършат тези артикули. Цените се качват, само че това би трябвало да става на база на инфлацията, а не в пъти. Избягвайте суматоха, с цел да не даваме опция на спекуланти да ловят риба в мътна вода ", обърна се Петков към обществото.

Добави, че спекулативните рецесии идват поради изявления като това на някогашния министър председател Бойко Борисов. На 13 март, на конгреса, на който беше избран отново като водач на ГЕРБ, той съобщи, че за един ден би оправил проблемите в страната.

" Не мога да допускам това, което слушам от някои водачи. За един ден щял да оправи всичко, това е безумно безочливо изявление. Заради тези изявления имаме всичките тези спекултивни рецесии Къде бяхте последните 10 години? Гасим пожар след пожар, на всички места е продънена системата. За 90 години би трябвало да оправим всичките бакии ", сподели Петков.

Той прикани хората да не се поддават на подправени вести.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР