Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на Българската банка за

...
Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на Българската банка за
Коментари Харесай

Кабинетът одобри нова стратегия за банката за развитие

Правителството утвърди тригодишна тактика за активността на Българската банка за развиване за интервала 2017 - 2020 година, заяви държавната пресслужба.

В него се прецизира, че основен приоритет в нея е развиването на стратегиите за косвено финансиране на дребните и междинни предприятия.

Ще продължи търсенето на други форми за кредитиране, както и на благоприятни условия за нашарване на предлаганите стратегии и продуктови линии, се споделя в известието. Приоритет ще е предекспортно и експортно финансиране, мостово финансиране на планове по оперативни стратегии, финансиране за осъществяване на национално и/или районно значими планове, в това число и по предоставени мандати, дълготрайно капиталово и планово финансиране за софтуерно обновяване, повишение на конкурентоспособността и успеваемостта на икономическите субекти.

Решението е в осъществяване на наредба в Закона за Българската банка за развиване, съгласно която тригодишната тактика за активността на банката се утвърждава по предложение на министъра на финансите и министъра на стопанската система в сходство с националната икономическа политика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР