Правителството одобри Списъка със защитени детски градини и защитени училища

...
Правителството одобри Списъка със защитени детски градини и защитени училища
Коментари Харесай

Одобрен е списъкът със защитените детски градини и училища

Правителството утвърди Списъка със предпазени детски градини и предпазени учебни заведения за образователната 2018/2019 година. Общо 260 са просветителните институции, включени в него - 100 предпазени детски градини и елементи от детски градини, които се намират в 100 обитаеми места на 25 области, и 160 предпазени учебни заведения, ситуирани в 106 общини на 26 области.

Списъкът е направен вследствие на стимулирани оферти на кметовете на общините след решения на общинските препоръки, осъществени инспекции от районните ръководства на образованието и на разбор на информацията от осведомителните карти на детските градини и учебните заведения в страната.

Включените в Списъка детски градини и учебни заведения дават отговор на критериите за статут на предпазени, защото децата и учениците нямат опция да се образоват в най-близката детска градина или учебно заведение, или ще би трябвало да изминават повече от допустимите километри, с цел да пътуват до най-близките.

Поради противоречие с критериите за предпазени учебни заведения от Списъка, признат на 14 декември 2017 година, отпадат 10 предпазени детски градини и елементи от детски градини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР