Правителството одобри промени в Закона за животновъдството, които предвиждат промяна

...
Правителството одобри промени в Закона за животновъдството, които предвиждат промяна
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в Закона за животновъдството

Правителството утвърди промени в Закона за отглеждането на животни, които плануват смяна на към този момент утвърдена развъдна стратегия и опция за отчасти лишаване на разрешението за развъдна активност.
Опитът през последните години наложи разписване на условие за осъществяване на наложителна, предварителна инспекция на място от Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни, след подаване на заявката от развъдната организация и съставяне на комисията за неговото разглеждане. Тази смяна ще усъвършенства контрола върху развъдната активност и ще разреши превъзмогване на съществуващи практики, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Премахнато е условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател, което е прилагано към сегашния миг, като същите се ревизират по длъжностен път.
Промените са за синхронизиране с Европейското законодателство и по- съответно с Регламент (ЕС) 2016/1012 на Европейския парламент и на Съвета от 8 юни 2016 година по отношение на зоотехнически и генеалогични условия за отглеждане, търговия и въвеждане в Съюза на чистопородни разплодни животни, хибридни разплодни прасета и зародишни артикули от тях (OB L, 171 от 29.06.2016 г.), който се ползва от 1 ноември 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР