Правителството одобри промени в разходите по бюджета на транспортното министерство

...
Правителството одобри промени в разходите по бюджета на транспортното министерство
Коментари Харесай

БДЖ получава 1,6 млн. лева за безплатния превоз на украинци

Правителството утвърди промени в разноските по бюджета на транспортното министерство за 2022 година, БДЖ ще получи средства в размер на 1 566 245 лева, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Те са планувани за осъществената социална услуга - безвъзмезден транспорт на украински жители под краткотрайна протекция, след първичната фаза на приемане и настаняване с железопътен и автобусен превоз до избраните обитаеми места на пребиваване.

Финансовият запас ще бъде обезпечен от неусвоени до 30 септември 2022 година безплатни средства по линия на помощта за въздушните превозвачи.

35 украински бежанци са настанени във фургоните в Елхово

Междувременно Министерски съвет одобри решение за помощ на в допълнение утвърдени претенденти по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “. А също и разноски по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за финансиране на разноски по Програмата. Плащането по сегашното Решение на Министерски съвет е в общ размер на 6 729 939,80 лева

С приемането на сегашния план на акт ще бъде дадена опция да бъде утвърдена и изплатена помощ по общо 300 броя подадени заявки от лица, дали филантропична помощ, изразяваща се в 507 519 нощувки, включително в някои места на настаняване и даване на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в интервала, обхващащ времето от 01.09.2022 година до 30.09.2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР