Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на ЗЕКПСОИТДУ

Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост (ЗЕКПСОИТДУ).

С признатото изменение и допълнение се уточняват в този момент съществуващите текстове и са допълнени текстове по отношение на нуждата от въвеждане на разпореждания, свързани с даване на опция за осъществяване на изменение и/или допълнение, прекъсване или лишаване на издадено уверение за импорт, експорт и трансфер на артикули, свързани с защитата. Същото касае и уверение за импорт на произведения и технологии с двойна приложимост, за прекъсване на действието на издадено уверение за регистрация за експорт и трансфер и за брокерска активност с произведения и технологии с двойна приложимост.

Ще бъдат написани ясни разпореждания при пораждане на събитие, при които министърът на стопанската система и промишлеността ще може да стопира действието или да лишава издадено уверение, което ще докара до реализиране на ефикасен надзор от негова страна.

В преходните и заключителни разпореждания са планувани промени в закони, регламентиращи пълномощия от материалната подготвеност на министъра на стопанската система, които следва да бъдат поети от министъра на стопанската система и промишлеността. Респективно те би трябвало да бъдат разпределени сред министрите на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа, с оглед осъществяването на Решението на Народното събрание от 13.12.2021 година за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР