Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на вътрешните работи

...
Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

МС даде зелена светлина за Украйна! Чакат МВР министърът си каже думата и да подпише

Правителството утвърди план на Споразумение сред Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника.
Това оказва се от решение на кабинета, взето на 3 август и оповестено в системата за правна информация на Министерския съвет, изяснява Българска телеграфна агенция.
С решението се упълномощава министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да организира договарянията и да подпише съглашение, при условия за следваща ратификация.
Предоставянето на бронираната техника, която не се употребява от Министерство на вътрешните работи, бе контрактувано при визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България през предишния месец.и утвърдено от Народното събрание на 21 юли след бурни диспути.
Става въпрос за 100 БТР-а от Министерство на вътрешните работи, които не се употребяват и са непотребни, както и 50 други машини, разясни преди дни заместник-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов.
Бронирана транспортна техника е с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи и ще бъде предоставена с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ. През последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква обилни финансови разноски от бюджета.
Също по този начин тази техника мъчно би била използвана в осъществяване на главните задания на Националната работа ”Жандармерия ”. Поради тези аргументи, огромна част от тази техника е оповестена за техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР