Правителството одобри проект на Решение на Министерския съвет за уреждане

...
Правителството одобри проект на Решение на Министерския съвет за уреждане
Коментари Харесай

Уреждат се правоотношенията във връзка със закриването на Държавната агенция „Електронно управление”

Правителството утвърди план на Решение на Министерския съвет за споразумяване на правните отношения във връзка със закриването на Държавната организация „ Електронно ръководство ”.

Предложеният план е обвързван с Решение № 26 на Министерския съвет от 25 януари 2022 година за одобрение на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство и с Решение на Народното събрание на Република България за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България от 13.12.2021 г, с което се дефинира министър на електронното ръководство и се основава Министерство на електронното ръководство.

Проектът на Решение планува основаване на ликвидационна комисия, която да уреди правните отношения във връзка със закриването на Държавната организация „ Електронно ръководство “ в период от 3 месеца от назначението й. Председател на комисията ще бъде основният секретар на Министерството на електронното ръководство, а поименният състав на членовете на комисията ще бъде избран със заповед на министъра на електронното ръководство.

Ликвидационната комисия следва да уреди всички правни отношения, свързани със закриването на Държавната организация „ Електронно ръководство “, в т. ч. въпросите, свързани с имуществото, правата и отговорностите на закритата Държавната организация и други нужни действия, свързани с ликвидацията. В плана на Решение са планувани и пълномощията на ръководителя на ликвидационната комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР