Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Йорданската хашемитска благотворителна

...
Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Йорданската хашемитска благотворителна
Коментари Харесай

България ще предостави хуманитарна помощ за 200 000 евро на цивилните в Газа

Правителството утвърди даването на филантропична помощ за Йорданската хашемитска благотворителна организация и Египетския Червен полумесец в поддръжка на цивилното население в Ивицата Газа на обща стойност 391 168 лева (200 000 евро ). Средствата ще бъдат разпределени по равно сред двете организации. Необходимото финансиране ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за помощ за развиване и филантропична помощ.

В рамките на опциите си България е поредна в предоставяната поддръжка за превъзмогване на тежката филантропична обстановка в Ивицата Газа след началото на рецесията в резултата на терористичната офанзива на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври 2023 година Министерството на външните работи усили двукратно плануваната за 2023 година поддръжка, като и през 2024 година ще бъде непокътнато същото равнище на финансиране. Подкрепяме всички интернационалните старания, ориентирани към облекчение ситуацията на цивилното население в Газа и за увеличение на филантропичните доставки.

От началото на рецесията Хашемитско кралство Йордания и Египет играят решаваща роля при даването и улеснението на филантропичната помощ за популацията на Газа, включително извършвайки доставки по суша и въздух. От йорданска страна главен координатор на филантропичните интервенции е Йорданската хашемитска благотворителна организация. От египетска страна способената локална институция, координираща филантропичната помощ за цивилното палестинско население на Ивицата Газа, под надзора на Министерството на обществената взаимност, е Египетският Червен полумесец.

Предоставянето на филантропична помощ за Йорданската хашемитска благотворителна организация и Египетския Червен полумесец в поддръжка на цивилното население в Ивицата Газа ще подкрепи активността на двете организации, която е от решаващо значение в актуалната тежка филантропична обстановка в Ивицата Газа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР