Правителството одобри предложения от Министерството на икономиката и индустрията и

...
Правителството одобри предложения от Министерството на икономиката и индустрията и
Коментари Харесай

Индустриален парк ЛВЗ е сред ключови индустриални паркове със стратегическо значение за България

Правителството утвърди оферти от Министерството на стопанската система и промишлеността и Министерството на районното развиване и благоустройството Списък на основни индустриални паркове със стратегическо значение за уравновесеното териториално развиване на страната.

Съвременната индустриалната политика има за цел да хармонизира и насочи хоризонталните политики и междусекторни подходи, които трансформират бизнес средата, предизвикват предприятията да употребяват енергийно ефикасни и екологосъобразни технологии и нововъведения. Един от основните детайли за развиване на предприемаческата и бизнес среда е териториалното обмисляне. Обособяването на територии за привличане и реализация на индустриални капиталови планове е предмет на признатия през 2021 година Закон за индустриалните паркове (ЗИП). В осъществяване на него е направен разбор за установяване на основни индустриални паркове със стратегическо значение за уравновесеното териториално развиване на България въз основа, на който е препоръчан Списък на основни индустриални паркове със стратегическо значение за уравновесеното териториално развиване на страната.

Списъкът съдържа седем от записаните 12 индустриални парка, като два от тях са в Северозападния район за обмисляне и по един във всеки от останалите райони за обмисляне. Индустриален парк София-Божурище, Индустриален парк-Бургас, Индустриален парк Плевен - Телиш, Индустриален парк Видин, Индустриален парк ЛВЗ (Русе), Индустриален парк Шумен, Индустриален парк Карлово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР