Правителството одобри предложението влизането в сила на закона за горивата

...
Правителството одобри предложението влизането в сила на закона за горивата
Коментари Харесай

Кабинетът одобри искането за отлагане с шест месеца на закона за горивата

Правителството утвърди предлагането влизането в действие на закона за горивата да се отсрочи с шест месеца - до 1 юли 2019 година Предложението би трябвало да бъде гласувано и от депутатите. 
 Караниколов ще желае отсрочване с шест месеца на закона за горивата  Търговци на горива стартират митинги с жълти жилетки, готвят се да затворят граници
С изменението ще се даде и изясненост във връзка с периода за издаване на плануванаъа в него разпоредба, с която ще се дефинират редът и изискванията за водене на указател на лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Идеята да се внесе това предложение в Министерския съвет беше оповестена през вчерашния ден от министъра на стопанската система Емил Караниколов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. 

Заради противоречивия закон за горивата дребните търговци на бензин, дизел и газ за бита заплашиха с митинг на " жълтите жилетки " по сходство на тези във Франция. Според тях новият законът постанова несъразмерни регулации, на които могат да устоят единствено огромните компании, тъй че законът ще докара до банкрут дребните участници на пазара.

Караниколов разгласи, че в границите на отлагането за влизане в действие на закона министерството ще работи с всички заинтригувани страни за разрешаване на проблемите.

Омбудсманът Мая Манолова заяви през вчерашния ден, че се е обърнала към Конституционния съд с искане да се произнесе дали наредбите опонират на Конституцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР