Правителството одобри позицията на България за неформалното заседание на Съвета

...
Правителството одобри позицията на България за неформалното заседание на Съвета
Коментари Харесай

Одобрена е българската позиция за неформалното заседание на Съвета на ЕС по телекомуникации

Правителството утвърди позицията на България за неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика (формат „ Телекомуникации “) на 8-9 март 2022 година в гр. Париж и гр. Невер, Република Франция.

Българската страна ще поддържа общ апел на страните към цифровите компании по отношение на дезинформацията и манипулирането на информация в интернет. Важно е системите на цифровите компании да не се трансфорат в средство за разпространяване на ненавист, боязън и дезинформация, а техните услуги да останат надеждни и безвредни за потребителите.

Министрите ще проведат спор на тематика „ Устойчивост на електронните съобщителни инфраструктури и мрежи в Европа “, в който България ще подчертава върху подводните кабели като една от основните електронни съобщителни инфраструктури за подсилване на интернационалната съгласуваност на Европейски Съюз.

Предвижда се провеждането на пленарна сесия на тематика „ Защита на европейското киберпространство “. Засилването на съдействието в Европейски Съюз и укрепването на солидарността на техническо и на оперативно равнище е от значително значение за гарантиране на киберсигурността и устойчивостта на Европейски Съюз в цифровата област. Българската страна ще поддържа взаимния апел на страните членки на Европейски Съюз за подсилване на потенциала на Европейски Съюз за киберсигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР