Правителството одобри План за действие по социална икономика за периода

...
Правителството одобри План за действие по социална икономика за периода
Коментари Харесай

Кабинетът прие план за развитие на социалната икономика

Правителството утвърди План за деяние по обществена стопанска система за интервала 2022-2023 година

Документът е в осъществяване на Националната идея за обществена стопанска система и в него са заложени действия, които ще допринесат за развиването и одобряването на обществената стопанска система и общественото предприемачество у нас.

Планът планува основаването на мрежа от фокус точки на районна равнище за поддръжка на обществената и солидарна стопанска система, в това число за даване целенасочена поддръжка за цифровизация на процесите на обществените предприятия.

Предвидени са и вложения за създаване и развиване на цифрова платформа, която по своята същина съставлява нов модел за намиране на съответни решения за разширение на пазарите и пласмент на продукцията на субектите на обществената и солидарна стопанска система.

В Плана са включени и действия, които ще насочат вниманието на потребителите към марката " Продукт на обществено дружество " . Целта е да бъде построен бранд, който да промотира обществената и солидарна стопанска система.

Предвидени са и ограничения за основаване на удобни условия за обучение, образование и проучвания в поддръжка на обществената и солидарна стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР