Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на

...
Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на
Коментари Харесай

Под 100 млн. ни струва вотът 2 в 1

Правителството утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 година.

Одобрените средства са в размер на 98 179,4 хиляди лв..

Необходимите средства за финансирането на утвърдените с план-сметката разноски ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2024 година.

Освен това кабинетът разпорежда на министъра на превоза и известията координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите, в това число дейностите по координиране с Централната изборна комисия на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване.

Министърът на вътрешните работи следва да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерство на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите следва да внесе в Министерския съвет план на цена, по която партиите, обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.

Министърът на районното развиване и благоустройството ще координира активността по правенето и публикуването на изборните описи.

Министърът на външните работи провежда подготовката и произвеждането на изборите отвън страната.

Министърът на правораздаването провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост. На правосъдния министър се разпорежда също издаването на наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Министърът на електронното ръководство би трябвало да провежда активността по техническото обезпечаване на видеонаблюдението и видеозаснемането по член 57, алинея 1, т. 34 от Изборния кодекс, в това число като подписва нужните за задачата контракти.

Съгласно държавното решение отрасловите министри следва да осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР