Правителството одобри отпускането на над 300 хиляди лева за плащания

...
Правителството одобри отпускането на над 300 хиляди лева за плащания
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 300 хил. лева за обезщетения по присъди срещу България

Правителството утвърди отпущането на над 300 хиляди лв. за заплащания по присъди против България в Европейския съд по правата на индивида.

240 070 лв. са отпуснати като спомагателни разноски по бюджета на Министерството на правораздаването за погашение на компенсации по решения на съда, признати за осъществяване през 2017 година Средствата са планувани в централния бюджет за 2018 година

От държавната пресслужба прецизират, че повода за отпущането на сумата като спомагателен разход е в жалбоподателите, които не са подали навреме информация за банковите си сметки и не е било допустимо присъдените им компенсации да бъдат преведени преди края на бюджетната година.

Други 99 570 лв. се отпускат по общо три каузи в Европейски съд по правата на човека – " Гаврилов против България ", " Шехова против България " и " Делина против България ". Кабинетът през днешния ден одобри за осъществяване изплащането на компенсациите по тях за претърпени имуществени и неимуществени вреди, както и разноски и разходи по делата.

И в трите случая жалбоподателите се оплакват от нарушаване на правото им на обективен правосъден развой и на правото им на благосъстоятелност, заради несъблюдение на влезнали в действие правосъдни решения в тяхна изгода. Според европейския съд страната е била длъжна да обезпечи своевременното осъществяване на окончателните правосъдни решения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР