Правителството одобри отпадането на два документа, изисквани досега от инвеститорите,

...
Правителството одобри отпадането на два документа, изисквани досега от инвеститорите,
Коментари Харесай

Отпадат два документа за издаване на инвестиционен сертификат

Правителството утвърди отпадането на два документа, изисквани до момента от вложителите, които аплайват за издаване на документ за клас инвестиция или предпочитан капиталов план. Това са удостоверението за липса на парични отговорности към община и свидетелството за съдимост. Те ще бъдат събирани по длъжностен път от Българската организация за вложения и Министерството на стопанската система, реши министерският съвет на съвещанието си в сряда.

Мярката е следващата от проекта на държавното управление за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса.

Друга част от измененията вкарват условие вложителят, който кандидатства за районна капиталова помощ, да удостовери, че през последните две години не е правил пренасяне на предприятието, в което следва да бъде осъществена първичната инвестиция, и да се ангажира да не прави такова пренасяне за интервал до две години след приключването на инвестицията.

Ще се уточняват също редът и изискванията за използване на финансовите ограничения за създаване на детайли на довеждаща техническа инфраструктура, за отчасти възобновяване на осъществените разноски за осигуровки и за образование.

Измененията ще разрешат да бъде продължено ефикасното привличане и поощряване на осъществяването на съществуващи и бъдещи значими за стопанската система ни капиталови планове с публикуван документ по реда на Закона за поощряване на вложенията на територията на страната, допълвта от държавната осведомителна работа..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР