Правителството одобри на днешното си заседание проект на позицията на

...
Правителството одобри на днешното си заседание проект на позицията на
Коментари Харесай

ЕК ни съди, че бавим закона за ВЕИ

Правителството утвърди на днешното си съвещание план на позицията на страната ни по Дело С- 206/23 от Европейската комисия (ЕК) против България пред Съда на Европейския съюз. Европейска комисия упреква страната ни, че не транспонирала в период на Директива (ЕС) 2018/2001 от 11 декември 2018 година за поощряване потреблението на сила от възобновими източници (ВЕИ) в националното законодателство, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (ЕК).

В признатата от кабинета позиция се показва, че въвеждане на законодателството ни в сходство с директивата е създаден план на Закон за изменение и допълнение на Закона за силата от възобновими източници, който е утвърден от Министерски съвет от 8 март 2023 година, импортиран е за разглеждане от 49-ото Народно заседание и е признат на първо четене.

В формалното мнение на страната ни по делото се изяснява, че директивата в забележителна степен е въведена в българското законодателство, а някои от наредбите й не са транспонирани в период поради нестабилната политическа конюнктура и неналичието на дълготрайно настоящ законодателен орган, който би трябвало да одобри оферти план.

България насочва молба към Съда на Европейски Съюз да отхвърли предявения от Европейска комисия иск в частта му по отношение на настояването страната ни да бъде наказана да заплати имуществена глоба, както и да дефинира желаната еднократно платима сума в най-малък размер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР