Правителството одобри конкретни мерки, които да помогнат на страната ни

...
Правителството одобри конкретни мерки, които да помогнат на страната ни
Коментари Харесай

България с една крачка по-близо до еврозоната

Правителството утвърди съответни ограничения, които да оказват помощ на страната ни да се причисли към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз до юли 2019 година, оповестяват от Министерски съвет.

Документът идват след декларирано желание на страната ни за присъединение на лв. към Валутния механизъм или така наречен „ чакалня на еврозоната” и утвърждение от финансовите министри на страните от еврозоната. До юни 2019 година България поема ангажимент пред Еврогрупата да извърши редица промени.
Искаме в „ чакалнята ” на еврозоната – ще ни пуснат ли? Според специалисти единната валута може да се одобри у нас най-рано през 2022 година
Сред които: усилване на надзора в банковия бранш и небанковия финансов бранш - пенсионни фондове и застрахователни сдружения, промени в Закона за кредитните, усилване на рамката за битка с изпирането на пари, модернизиране на рамката за ръководство на държавните предприятия, одобрение от Народното събрание на Споразумение по отношение на прехвърлянето и взаимното потребление на вноски в Единния фонд за преструктуриране.
Бойко Борисов: До една година може да аплайваме за еврозоната Няма причина да не бъдем утвърдени за влизане във Валутния механизъм II (ERM I), уточни финансовият министър
В изказването на Министерски съвет се оповестява още, че осъществяването на изброените ограниченията ще обезпечи спазването на авансово поетите задължения в области на политиката, които са от огромно значение за плавния преход към ERM II и към Банковия съюз до юли 2019г., и като краен резултат да се вкара еврото след осъществяване на всички критерии за конвергенция, в сходство с член 140 от Договора за действието на Европейския съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР