Правителството одобри изплащане 13 982 290 лв. за изграждане на

...
Правителството одобри изплащане 13 982 290 лв. за изграждане на
Коментари Харесай

Кабинетът дава близо 14 млн. лева за изграждане и ремонт на училища и детски градини

Правителството утвърди погашение 13 982 290 лева за създаване на нови и реорганизация на съществуващи детски градини и учебни заведения.

Със средствата ще бъдат финансирани действия по 33 обекта на територията на 26 общини в страната. Проектите се осъществят по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения.

Целта на програмата е да се усъвършенства материалната база, която подсигурява здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Тя е ориентирана и към създаване на нови здания, както и уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения. По този метод ще бъде понижен дефицитът тук-там в тях и ще има опция за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст. Реализирането на програмата ще сътвори условия и за прекосяване на учебните заведения към едносменен режим на образователния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР