Правителството одобри допълнително 18.8 млн. лв. по бюджета на Министерството

...
Правителството одобри допълнително 18.8 млн. лв. по бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Държавата даде още 19 млн. лв. за строежа на „Арена Бургас“


Правителството утвърди в допълнение 18.8 млн. лева по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 година, които ще бъдат пренасочени за доизграждането на многофункционалната спортна зала „ Арена Бургас “. Парите не бяха планувани с приемането на Закона за държавния бюджет на 2018 година, заради което ще би трябвало да дойдат от Централния бюджет.

В претекстовете към днешното решение на Министерския съвет се показва, че в хода на осъществяването на дейностите по планиране и създаване на многофункционалното оборудване и след осъществени обосновки, допълнения, подробни калкулации, работни елементи, е открита нуждата от осъществяване на спомагателни строително-монтажни действия за реализация на плана. Те, съгласно Министерски съвет, не се явяват смяна на капиталовите планове, а тяхно развиване е съобразено с зародили условия, които не е могло да бъдат планувани преди пускане на осъществяването им.

През септември министър-председателят Бойко Борисов инспектира градежа на залата и откри, че построяването на залата ще се забави с към девет месеца и ще би трябвало да се налеят още държавни пари. Първоначалните планове бяха, че цялостната инвестиция ще е за 38 млн. лева, написа „ Дневник “. Впоследствие обаче се оказва, че цената ще скочи до към 50 млн. лева От спортното министерство оповестиха, че се оказало, че „ има високи подпочвени води, а близостта до пътя довела до потребността от създаване на по-солидни подпорна стена и дренажна система, което трансформирало целия план “.

Проектът за залата в Бургас стартира през 2014 година с 5 млн. лева, отпуснати от кабинета на Пламен Орешарски по програмата за развиване на общините. За реализатор беше определен консорциум, в който беше и компанията „ Водстрой 98 “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР