Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 800 000 лв.

...
Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 800 000 лв.
Коментари Харесай

800 хил. лв за бонуси в НСО. Коледни надбавки за пенсионерите обаче няма

Правителството утвърди спомагателни разноски в размер на 800 000 лева по бюджет на Националната работа за защита за 2023 година

Средствата са за погашение на спомагателни хонорари за " реализирани резултати/награди по член 84 от ЗНСО на чиновниците ". 

Въпросният член е много сбит и гласи: " Началникът на Националната работа за защита може да награждава чиновниците за реализирани високи резултати и за съответен значителен принос при осъществяване на служебните отговорности при условия и по ред, избрани с правилника за използване на закона ".

Според информацията, парите за тези изключителни " награди " се обезпечават " за сметка на преструктуриране на разноските в централния бюджет за актуалната година ".

Припомняме, че точно НСО е службата, която охранява депутатите и министрите.

Това решение идва на фона на отхвърли да се дадат коледни надбавки в най-малък размер на пенсионерите. Мотивът на финансовия министър Асен Василев е, че държавното управление ще увеличи пенсиите през идната година (1 юли 2024г.) и еднократен бонус не е решение на казуса с ниските приходи на хората от третата възраст.

Предишното нарастване, което беше направено на приходите им беше изядено от инфлацията, още с влизането си в действие на 1 юли тази година. То беше 12% и обхвана общо 2 013 700 пенсионери.

 


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР